1. Betala inte mer än du måste!
    Tredjepartslogistik innebär att du, som beställare, inte betalar för mer än vad du nyttjar. Dina kostnader vid användning av tredjepartslogistik är rörliga, det vill säga att du betalar bara för det utrymme du tar upp samt omfattningen av arbetet som tjänsteleverantören utför.
  2. Du kan skala upp – och ner! E-handeln växer för var dag och många företag är i behov av att kunna skala upp sin verksamhet. Vissa behöver också skala ner. Skalbarheten i en tredjepartslogistik är stor då din 3PL-aktör ofta kan erbjuda dig anpassade lösningar.
  3. Du sparar tid! Ja, det säger ju sig självt. Att outsourca en så viktig del som lager och logistik frigör givetvis väldigt mycket tid jämfört med att ha ett eget lager. Du kan lägga ditt fokus på att bedriva din verksamhet så väl som möjligt, istället för att behöva lägga fokus på att planera lager och fundera över frakter.
  4. 3PL-aktörerna är experter! Företag som erbjuder denna typen av tjänster är allt som oftast experter på just lager och logistik. Du kan luta dig tillbaka och lita på att jobbet blir gjort bättre än någonsin. De kan ofta erbjuda dig rätt leveransalternativ, smidiga returer och dylikt – allt för att din affär ska bli så bra som möjligt.
  5. Bygg en relation med aktören! Vanligtvis vid 3PL-lösningar, så skrivs det längre avtal. Detta ger dig tid att bygga upp en relation till din tredjepartslogistiker. Denna relation och förtroende till tredjepartslogistikern gör att du enkelt kan lita på att jobbet blir gjort och att 3PL-aktören alltid finns behjälplig vid olika frågor och funderingar.