Välj en sida

Våra rötter råkar vara ett fikon

Idag är vi WeMake — nordens största oberoende sälj- och logistikpartner inom hälsa och hållbarhet. En gång i tiden gjorde vi kostrevolution i 30-talets Skåne med naturligt soltorkade fikon från Italien och Turkiet. Det var egentligen inte tänkt så, att vi skulle bli hälsans fanbärare. Vår grundare Sven Johansson ville finansiera ett projekt för ungdomar. Med kunskap och inspiration från sina resor i världen, började Sven hjälpa lokala handlare att importera och sälja dåtidens nya väg till en bättre hälsa. Varor som tidigare knappt varit kända i vårt land blev nu tillgängliga för alla. Och så blev det med det. En idé, blev till ett initiativ som växte till ett engagemang som kom att bygga ryggraden i det företag vi ser än idag.

80 års frisk erfarenhet

Sedan vi slog upp dörrarna för lite drygt åttio år sedan har det hänt mycket med världen. Och med oss. Då hette vi Frisksportcentralen, med tiden blev vi Hälsokostcentralen — en av branschens  ledande grossister i Norden. Men den breda grossistrollen har med åren utvecklats till djupare partnerskap med återförsäljare och leverantörer. Nu när världen förändras som den gör, ger vår erfarenhet oss en tydlig väg framåt genom samarbete, utveckling och nytänkande. Genom oss öppnas en värld av nya möjligheter.

Vi är en sälj- och logistikpartner som engagerar oss i produkter och tjänster som är bättre för person och planet

En sak ska du veta — förlåt tre

Tillsammans med våra kunder och partners vill vi skapa skillnad för person och planet. Och vi gör det. I en tid där konsumenten alltid bär med sig hela världens  utbud i fickan och ställer allt högre krav på det de köper, får vi rätt produkt att hitta till rätt mage. En sak ska du veta — vi hjälper dig gärna hela vägen fram. Receptet består av tre heliga ingredienser.

1. Hälsa och hållbarhet

Allting vi sätter tänderna i har på något sätt med hälsa och hållbarhet att göra. Vi har hållit fast vid denna idé sedan 1938 — ett engagemang vi aldrig kommer att bli klara med. Det som en gång började med en påse fikon har växt till ett brett utbud med över 500 varumärken och mer än 4000 produkter. Här hittar du det bästa inom hälsokost, receptfria läkemedel, livsmedel, skönhetsprodukter, hygienartiklar, barnleksaker, kläder och andra saker som kan göra gott för både individens och planetens välmående.

Vårt arbete är en ständig resa mot en bättre framtid. Och det gäller lika mycket vårt nuvarande utbud och kommande produkter till hur vi jobbar och vilka vi samarbetar med. Det är avgörande för vår planet att vi alla sätter ner foten och börjar förändra de produkter vi människor har skapat, hur de tillverkas och distribueras.

För oss finns det inget alternativ än att vara med och skapa den framtiden vi vill leva i — att lämna ett mindre fotavtryck än gårdagens.

2. Sälj- och logistikmagi

I vår kropp är logistiken hjärtat. Vi hanterar allt från helpall för grossister och detaljister till mindre leveranser för små butiker samt e-handeln. Allt fler leverantörer liksom återförsäljare löper linan ut och låter oss hantera lager, logistik, leveranser och även kopplingar till egen webbshop med specialanpassad e-commercelösning, fakturahantering — you name it. Ibland kan det vara små saker som gör stor skillnad. Det smartare med en leverans än tjugo. Och det är bättre med återvinningsbart emballage än med ny plast. Framförallt är det mer hållbart för både dig och världen med ett optimerat logistikflöde.

Men produktens flöde handlar lika mycket om relationsbyggande. Här kan vi hjälpa dig med många olika lösningar för att bidra till trygghet, tillgänglighet och utveckling. Genom säljbearbetning, service och marknadsföring stärker vi relationen mellan dig och dina kunder.

Det viktiga är att du kan lägga hela din kraft där du skapar mest värde — att driva ditt

3. Jävlar-anamma

Vi gillar att göra saker. Kanske är det ett arv från det vi haft för ögonen i över 80 år: att varje dag leva upp till att våra kunder får mer än det de förväntar sig — på kort tid. Det finns liksom inte utrymme för snack. Ett bevis för detta är nog våra långa fina relationer. Varje dag ska hundratals olika logistiklösningar samsas om 28000 hyllplatser på 10000 kvadratmeter. Och sällan går något fel.

I vår kultur finns det också en stark ådra av att aldrig nöja sig. En del kallar det för optimering, vi kallar det för kundfokus. Det kanske också är det som gör att vi brinner för att bryta ny mark och utforska nya vägar. Det är vårt sätt att skapa nya, bättre produkter och tjänster som är hälsosamma för människor och miljö. Vårt sätt att tänka nytt bygger på mångfald och möten mellan olika perspektiv, erfarenheter och expertiser.

Hör av dig. Vi gillar att bli utmanade!

Skönt att veta

Eftersom bevisföringen för kvalitet och rättigheter alltid ligger på vår sida är det på sin plats att vi berättar lite om det utan någon omskrivning. För det första arbetar vi efter ett kvalitetssystem som heter GDP (Good Distribution Practice). Detta innebär kort och gott att all verksamhet är dokumenterad, kontrollerad och godkänd. Systemet är integrerat i Läkemedelverkets tillstånd och granskas av deras granskningsmyndighet. Dessutom lever upp till Läkemedelsverkets strikta krav för hantering av läkemedel och har godkänts och tilldelats myndighetens ”Tillstånd till Partihandel med läkemedel”, där Läkemedelsverket också är kontrollerande myndighet för att regelverket följs. Vi uppfyller också gällande krav i livsmedelslagstiftningen och är godkända av Malmö stad för hantering av livsmedel. Sist men inte minst är vi som verksamhet eko-certifierade enligt KIWA.